H
73 nap van hátra a tanévből. 2015. április 02., 00:28 - Áron
A Nemzeti Pedagógus Kar előkészítő bizottságának tagjai - Dobos Krisztina, a Magyar Iskolaszék Egyesület elnöke, Ballagó Zoltán, az egri tankerület igazgatója és…
vezetés 2013. szeptember 13.

Nemzeti Pedagógus Kar előkészítő bizottságának tagjai - Dobos Krisztina, a Magyar Iskolaszék Egyesület elnöke, Ballagó Zoltán, az egri tankerület igazgatója és Giber Vilmos, a Klebelsberg Középiskolai Kollégium kaposvári igazgatója - átvették Balog Zoltán, emberi erőforrások miniszterének felkérő levelét és megkezdték munkájukat. Közlemény.

A Nemzeti Pedagógus Kar az állami és önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben dolgozó pedagógusok önkormányzattal rendelkező köztestületeként, szakmai testületként tanácsokkal, javaslatokkal, állásfoglalásokkal segíti a pedagógus szakmát érintő tárca szintű döntések megszületését. Az MPK az oktatást irányító miniszter szakmai partnereként jogszabályok készítését, módosítását maga is kezdeményezheti majd.

A jogszabály szerint a 2013. szeptember 1-ei hatálybalépését követően 8 hónap áll a bizottság rendelkezésére a Nemzeti Pedagógus Kar szervezetének megszervezésére.

EMMI, Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Beküldte: Tóth Klára

H