Kezdőlap Digitális eszközök

Sulinet nyári iskola – ingyenes, akkreditált, IKT-témájú továbbképzés

Augusztusban ingyenes továbbképzésen vehetnek részt azok a pedagógusok, akik érdeklődnek az innovatív pedagógiai megoldások iránt, nyitottak az IKT eszközök megismerésére, és még nem végezték el az alábbi, akkreditált továbbképzéseket. A Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.  Digitális Pedagógiai Osztályának tájékoztatójában olvasható  SULINET NYÁRI ISKOLA rendezvény 2014. augusztus 11-15. között Velencén lesz. A rendezvény fókuszában az IKT-val támogatott oktatás áll. A résztvevők az érdeklődésüknek megfelelő szekciókban bővíthetik ismereteiket, és oszthatják meg tapasztalataikat más kollégákkal. A rendezvényre köznevelési intézményekben dolgozó pedagógusokat várnak. Jelentkezni egy interneten kitölthető űrlappal és a felnőttképzési szerződés elfogadásával, aláírásával lehet, a képzés határideje előtti 10 napig, vagyis július végéig. A nyári iskolában   délelőtt és kora délután négy különböző szekcióban folyik majd a munka. Ezek az alábbiak:

 
  1. IKT Műhely 2014 – csak az IKT Műhely 2014 pályázatban résztvevők számára!
  2. Intel® Teach Essentials 50 órás akkreditált továbbképzés
  3. Korszerű pedagógiai módszerek és IKT eszközök alkalmazása az eTwinning program keretében 30 órás akkreditált továbbképzés
  4. Jövő Osztályterme Műhelymunka 25 órás nem akkreditált program

A képzés részletei elolvashatók a honlapon. Néhány kifejezés kedvcsinálónak: innovatív mozzanatok azonosítása, tanterve illő IKT-val támogatott projektpedagógia, módszertant bemutató filmek, találkozás személyesen a jó megoldásokat megvalósító pedagógusokkal, stb. További részletekért érdemes a szervezőkkel felvenni a kapcsolatot.  Izgalmas kihívás az ún. TeachMeet, vagyis a jó gyakorlatok, eszközök, megoldások bemutatása pedagógus-társaknak, mindössez 3 percben! Ez egy érdekes lehetőség- és most itt elvárásként is jelentkezik..

Két fontos – és kedvcsinálónak szánt – információ:

„Költségek, regisztráció, egyéb körülmények

A rendezvényhez kapcsolódóan a szállás, az étkezés és a képzés ingyenes, de útiköltséget nem áll módunkban téríteni.

Mivel a rendezvény jelentős költségekkel jár az Educatio Nonprofit Kft. számára, kérjük, hogy csak akkor jelentkezzen, ha biztos benne, hogy részt tud venni a rendezvényen! Kizárólag olyan kollégák jelentkezési szándékát tudjuk elfogadni, akik a rendezvény mindegyik napján (2014. augusztus 11-15.) vállalják a részvételt és a szekciókban történő szakmai munkát!”

Előző cikkA pedagógus pálya és az örök fiatalság ? – videó az Új Nemzedék Plusz-tól
Következő cikkInternetfüggő diákok és a médiaértés- tiltani vagy tanítani?